RECEPT! Vegetarische herfst BBQ! Gevulde portobello’s met pompoen en geitenkaas
Share
GEVULDE PORTOBELLO'S met POMPOEN & GEITENKAAS
Bereidingstijd: ± 40 minuten
Temperatuur kamado: 180°C indirect
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 grote portobello’s
- 200 g pompoen (in blokjes gesneden)
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 2 el olijfolie
- 1 el Holy Smoke Mexican Adobo
- 80 g zachte geitenkaas (of feta)
- 1 handje walnoten, grof gehakt
- 1 tl honing
- Enkele takjes tijm (vers)
- Zout & peper naar smaak
- Black Walnut rookhout voor een zachte, herfstige rooktoets
- Houtskool Oak & Maple
Bereiding
- Bereid de kamado voor op indirect grillen bij 180°C.
- Voeg een blokje of 2 Black Walnut rookhout toe.
- Meng in een kom: pompoenblokjes, rode ui, olijfolie, Holy Smoke Mexican Adobo, peper en zout.
- Leg de portobello’s op een bakplaat of in een gietijzeren pan, vul ze met het pompoenmengsel.
- Plaats ze op de Moddern kamado, sluit de barbecue en rook ± 25 minuten tot de pompoen zacht is.
- Verkruimel er dan de geitenkaas over, strooi de walnoten en wat tijm erboven, en besprenkel met honing.
- Laat nog 5 à 10 minuten doorgaren tot de kaas licht gesmolten is en alles mooi geroosterd oogt.
Serveertip: heerlijk met couscous, een lauwwarme linzensalade of geroosterde rode biet.