RECEPT! Vegetarische herfst BBQ! Gevulde portobello’s met pompoen en geitenkaas

RECEPT! Vegetarische herfst BBQ! Gevulde portobello’s met pompoen en geitenkaas

GEVULDE PORTOBELLO'S met POMPOEN & GEITENKAAS

Bereidingstijd: ± 40 minuten
Temperatuur kamado: 180°C indirect

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 grote portobello’s
  • 200 g pompoen (in blokjes gesneden)
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Holy Smoke Mexican Adobo
  • 80 g zachte geitenkaas (of feta)
  • 1 handje walnoten, grof gehakt
  • 1 tl honing
  • Enkele takjes tijm (vers)
  • Zout & peper naar smaak
  • Black Walnut rookhout voor een zachte, herfstige rooktoets
  • Houtskool Oak & Maple

Bereiding

  • Bereid de kamado voor op indirect grillen bij 180°C.
  • Voeg een blokje of 2 Black Walnut rookhout toe.
  • Meng in een kom: pompoenblokjes, rode ui, olijfolie, Holy Smoke Mexican Adobo, peper en zout.
  • Leg de portobello’s op een bakplaat of in een gietijzeren pan, vul ze met het pompoenmengsel.
  • Plaats ze op de Moddern kamado, sluit de barbecue en rook ± 25 minuten tot de pompoen zacht is.
  • Verkruimel er dan de geitenkaas over, strooi de walnoten en wat tijm erboven, en besprenkel met honing.
  • Laat nog 5 à 10 minuten doorgaren tot de kaas licht gesmolten is en alles mooi geroosterd oogt.

Serveertip: heerlijk met couscous, een lauwwarme linzensalade of geroosterde rode biet.
En daar een lekker rood wijntje bij. 

Herfst is het nieuwe zomer!

Smakelijk! 

 

Terug naar blog